18 Temmuz 2009 Cumartesi

HİSARCIKLIOĞLU FEN LİSESİ 2009 ÖSS TÜRKİYE ŞAMPİYONU




















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































HİSARCIKLIOĞLU FEN LİSES





2009 ÖSS TÜRKİYE ŞAMPİYON










Türkiye ÖSS birinciliğine özel Hisarcıklıoğlu damgası
Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Türkiye birincisi çıkardı. Mustafa Öztürk, ÖSS SAY-1 , SÖZ-1 ve EA-1 Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı Müdür Duru, "Bu başarı Kayseri'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
ERDİNÇ TEĞMEN / KAYSERİKayseri'de elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Türkiye bincisi çıkardı. Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk, ÖSS SAY-1 , SÖZ-1 ve EA-1 Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye birinciliği elde eden öğrencilerinin başarısında ailesinin, okulunun ve yakından ilgilenen öğretmenlerinin payı olduğunu ifade eden Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi Müdürü Muhammet Duru, bu etkenleri birlikte değerlendirmek gerektiğini belirterek, "Bunların hepsi bir bütündür tek başına değerlendirmek doğru değildir. Bu başarı Kayseri'mize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZİ SINAVA DEĞİL ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYORUZ
Her yıl yükselen başarı grafikleri ve ÖSS sınavında elde ettikleri birincilikle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, gerek Anadolu Lisesi gerekse de Fen Lisesi olarak stratejilerinin, üniversite imtihanına öğrenci hazırlamak değil, üniversiteye öğrenci hazırlamak olduğunun altını çizen Okul Müdürü Muhammet Duru, "Daha net bir ifade ile biz öğrencilerimizi hayata hazırlamak istiyoruz. Sadece üniversite imtihanına öğrenci hazırlarsanız üniversite imtihanı bittiği andan itibaren çocuğunda birçok özelliğini yitirmiş olduğunu görürsünüz. Bugün görüyoruz bir çok üniversite bitirmiş insanlar konuşmasını bilmiyor, yürümesini bilmiyor, bir iş başvurusuna gittiği zaman kendisini nasıl ifade edeceğini bilmiyor, ahlaki bozukluklar içerinde, şahsiyet ve karakteri oturmamış rüzgârın önünde savrulan bir yaprak haline gelebiliyor. Fen ve Anadolu Lisesi'nin açılış amacına uygun hareket etmek gerekiyor. Yapılandırıcı model özellikle önemlidir. Ezberci model yavaş yavaş çökmektedir ki bir an önce çökmesini umut ediyoruz. Zaten yapılandırıcı model de çalıştığınız zaman, laboratuarlarınız ful çalıştığı zaman öğrencinin görsel, işitsel, duygusal, kinestetik alanlarına eşit alanlarına hitap ettiğiniz zaman zaten başarı kendiliğinden gelecektir" diye konuştu.
HAKSIZ SAHİPLENME ETİK DEĞİL
Bazı okul yada dershanelerin OKS de 490-500 puan alan başarılı öğrencileri değişik yöntemlerle kendilerine alarak kendi adlarını duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Duru, bunun etik olmadığını belirterek şunları söyledi: "8. sınıfta yada 12. sınıfta başarılı öğrencileri özel okullara toplayıp onların üzerinden bir başarı payı çıkarmak doğru değildir. Türkiye birincisi olan öğrencimiz OKS imtihanlarında 370 gibi bir puanla okulumuza gelmiş, 4 yıl okulumuzda eğitim almış ve Türkiye birincisi olmuştur. Burada okulumuzun öğrencimize ve öğrencilerimize hazırlamış olduğu imkanlar göz ardı edilemez Çok özel imkânlar içerisinde bu öğrencimizi çalıştırdık. Önemle vurgulamak istediğimiz konu, öğrencimizi yüksek olmayan bir puanla alıp zirveye çıkarmış olmamızdır. Elbette gitmiş olduğu dershanenin, ailenin, çevrenin, arkadaşlarının söz konusu başarıda etkisi vardır, bunları inkâr etmek doğru değil ama burada en önemli pay okulun ve öğrencimizin üstün çalışma azminindir"
BAŞARILARIMIZLA KENDİMİZİ İSPATLADIK
Tam teşekküllü bir eğitim kurumu olduklarına vurgu yapan Duru, bir okulun yılda 30 kupa almış olmasının küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu ifade ederek, "Bu yıl Kayseri'de proje birincisiyiz. Geçen yıl olimpiyatlarda Türkiye 3.'sü olduk. Türkiye birinci hentbol liğinde mücadele ediyoruz. Türkiye'de sadece 3 yerde olan gözlem evine sahibiz. Erciyes üniversitesi ile işbirliği içerisindeyiz. İlk Avrupa Birliği Projesini Kayseri'de Hisarcıklıoğlu Liseleri yapmıştır. On ayrı ülkeden yabancı misafirlerimizi ağırladık, dış ülkelerde dil kursları yapıyoruz ve aynı zamanda bütün bunları yaparken sağlıklı ve temiz okul anlamına gelen Beyaz Bayrak'ı almışız. Gerek bilimsel, gerek sportif, gerekse sanatsal çalışmalarıyla ne anlamda bakarsanız bakın Hisarcıklıoğlu Liseleri kendini ispatlamış bir kurumdur" dedi.
Akademik başarının yanında milli ve manevi değerlere de önem verdiklerini kaydeden Duru, "Bir taraftan akademik başarı verirken diğer taraftan da milli-manevi değerleri ayakta tutmamız gerekir. Milletine memleketine, anne ile babasına ve çevresinde saygı içerisinde eğitim-öğretim hayatını devam ettirmesi gerekiyor, bu bizim önceliğimizdir. Sadece üniversite başarısıyla adınızı duyurmuş olmanız görüntüyü kurtarabilir ama hakikati kurtarmaz" diye konuştu.
KAYSERİ'NİN ÇITASI YÜKSELDİ
Önceki yıl Kayseri'nin ÖSS başarı sıralamasında daha önce 36. basamakta yer alırken, bu sene elde ettiği başarılı sonuçlarla 2. sırada yer almasıyla ilgili de görüş belirten Müdür Duru, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitime verdiği önemin artmasıyla birlikte çıtanın hızla yükseldiğini söyledi. Duru Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 11 bin öğretmenden 6 bini ile yüz yüze görüşerek onları motive etmesinin bu başarıda önemli bir etken olduğunu sözlerine ekledi.
ÖZEL HİSARCIKLIOĞLU FEN LİSESİ (TARİHÇESİ)
Atlas Eğitim ve Sosyal Hizmetler A.Ş.' ye bağlı olarak eğitim öğretime devam eden Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi, 1994 yılı içerisinde, H. Ahmet Bekli ve Rıfat Hisarcıklıoğlu (TOOB Başkanı)'nun katkılarıyla, Kayseri SSK Hastanesi kurucusu ve Baş Hekimi Emekli Tabip Yarbay Emin Hisrcıklıoğlu ve eşi Solmaz Hisrcıklıoğlu anısına inşa ettirilmiştir. 1994-1995 yılında eğitim-öğretime şimdiki pansiyon binasında başlayan okul, verdiği kaliteli eğitimle büyümüş, mevcut binaya spor salonu ve yeni okul binası ekleyerek faaliyetini devam ettirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder